De angst over seks te praten komt vaker voor dan je denkt. Deze angst kan de verbetering van je seksleven ook ernstig beperken. Vergeet niet dat het je ook kan blokkeren bij het samen zijn met iemand waar je eigenlijk wel graag plezierige seks mee wilt hebben. De angst kan zo groot zijn dat je zelfs opgewonden raken niet meer mogelijk is. Dit kan het gevolg zijn van een negatieve seksuele ervaring maar je kunt deze angst ook ontwikkeling doordat je erg streng opgevoed bent. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij met een seksueel probleem rond loopt waar je niet over durft te praten, omdat je denkt dat het niet begrepen zal worden.
Angst over seks te praten
Een bepaalde angst voor seks of een seksuele handeling e.d. gaat veelal gepaard met het feit dat men hier niet over durft te praten.
Niet alleen jij zelf maar ook je partner kan hier onder lijden. Het zou zo maar kunnen zijn dat hij de "slechte" bed ervaring die hij met jouw heeft niet durft te zeggen. Als we heel eerlijk zijn, zijn er niet zo veel mensen die totaal vrij van remmingen zijn! Dus dit meegerekend sta je er echt niet alleen voor.
Om van je angst af te komen moet je je eigen gedragspatronen doorbreken en seks op een normale en gezonde manier gaan benaderen. Je mag er van genieten! En je mag er zeker over praten! Waarschijnlijk heb jij je gevoelens op den duur zo verdrongen dan je weinig tot geen belangstelling er meer voor hebt.
De zin in seks ontstaat bewust en onbewust als jij ze zelf niet verdringt, het zijn seksuele prikkels die jouw op moeten opwinden of grof gezegd geil moeten maken. De zin in seks ontstaat altijd als je het als lekker ervaart of als lekker ervaren hebt. Deze gevoelens zijn gebaseerd op positieve ervaringen. Als jij een negatieve ervaring hebt gehad dan zal jij hier hoogst waarschijnlijk aan terug denken op moment dat je de liefde weer gaat bedrijven.
Bijvoorbeeld als jij pijn gehad hebt dan zal elke keer de herinnering van die pijn in je op komen waardoor jij angst voor seks gaat krijgen. En als jij daar ook niet over durft te praten dan zul je altijd in deze cirkel door blijven gaan.
Seks is niet voor iedereen aangenaam
Het beleven van seks is niet voor iedereen zo aangenaam, of het nu door fysieke of psychische angst komt. Niet alleen jij maar ook je partner kan hier onder leiden. Angst over seks te praten help hier niet bij.
Het is ook mogelijk dat jou partner bij jou iets doet wat je niet fijn vindt of misschien zelfs pijn doet. Als je hem dat niet durft te vertellen dan zal hij daar vanzelf niet achter komen en blijft het probleem zich voordoen.
Deze site door neuzen is al een goed teken! Als jij het moeilijk vindt om bepaalde dingen zelf voor te stellen dan is deze site een geweldig hulpmiddel. Fantasieën zijn minder eng als de werkelijkheid. Je moet je zeker niet druk maken als de persoon waar jij over fantaseert iemand anders is als je partner.
Het is de bedoeling om je eigen gevoel te onderzoeken. Zie je seksuele zaken op de site waar jij normaal gesproken een verschrikkelijke afkeur voor hebt, neemt het dan als kennisgeving aan. Het maakt helemaal niets uit, het betekend ook niet dat jij ze moet gaan doen. Maar het is een bewustwording voor je zelf. Probeer als je alles doorleest je zelf wel zo veel mogelijk te ontspannen en wees vooral open-minded.
Waardeer je eigen lichaam dan gaat de seks beter
Wat ook belangrijk is dat je van je zelf gaat houden dat betekend dat je er achter moet komen wat jij lekker vindt. Lees het hoofdstuk masturberen maar eens door, dit omdat het je gevoelens met je eigen lichaam kan laten waarderen. Je zal later dan ook meer op je gemak zijn. Probeer alles wat je leest positief maar toch kritisch te benaderen maar probeer alles in een ander licht te gaan zien. Wat wij er mee bedoelen is dat je moet gaan leren dat seksueel genot erg plezierig kan zijn. Buiten dat je je partner wil laten genieten moet je zeker niet vergeten dat jij ook moet genieten.
Vrijen met faalangst
De angst om te falen tijdens een vrijpartij is een vorm van faalangst. Als je merkt dat jij hier last van hebt, lees dan het hoofdstuk faalangst maar eens door. Angsten kunnen ook komen door dat je pijn bij het vrijen hebt. Meer informatie hierover kan je vinden op het hoofdstuk pijn bij het vrijen. Er zijn genoeg mensen die hier niet over durven te praten.
Als je zelf al een beetje vrijer bent geworden praat dan met je partner over je angst dan kunnen jullie beide naar een oplossing zoeken. En wat ook belangrijk is dat je partner je nu waarschijnlijk veel beter zal begrijpen.
Praten over seks met je partner kan heel bevrijdend en bevredigend werken. Openlijk je fantasieën of je wensen uit te spreken geef meer ruimte in je seksuele verhouding. Breekt het taboe over seks zelf open! Onderzoek heeft aangetoond dat mannen het moeilijker vinden om over seks te praten dan vrouwen.
Probeer ook niet te bedenken wat je partner zou denken, dit is verkeerd. Je gaat op een gegeven ogenblik geloven in je eigen verzinsels. En geloof ons dit komt de relatie niet ten goede. Praat er over, wees helder en maakt het bespreekbaar.
Door psychische angst bij de man ontstaan er seksproblemen
Sommige mannen schamen zich over de grote van de penis en hebben hierdoor problemen met de seks. En wees eens eerlijk, wie durft hier nu openlijk over te praten? Het is een gevoelig onderwerp, maar om voor veel mannen deze angst weg te halen raden wij aan om het hoofdstuk alles over de penis eens te lezen. Je zal zien dat het allemaal wel mee zou kunnen vallen met die lengte de penis!
Vaak vergelijken mannen hun penis met de penis van mannen die in een pornofilm spelen, deze mannen hebben echter beslist geen gemiddelde penis. Vergeet niet dat een te grote penis voor de meeste vrouw niet lekker is, en het kan voor de man voor problemen zorgen.
Een erectie probleem en bezorgdheid over de prestaties zijn veel voorkomende klachten die van psychische aard kunnen zijn. Vaak zijn het onrealistische seksuele verwachtingen die de man aan zich zelf stelt. Ook als je ouder word kun je problemen gaan ervaren, praat hierover met je partner want er is niets om je voor te schamen. Tegenwoordig zijn er medicijnen genoeg die je kunnen helpen.
Psychische angst bij de vrouw door laag zelfbeeld
De psychische angst kan ook komen omdat je zelf een laag zelfbeeld hebt, en dan komen gevoelens van schaamte om de hoek kijken die de seksuele opwinding bij jouw weghalen. Vergeet niet dat je partner voor jouw heeft gekozen, dus hij is wel tevreden met jou zoals je bent. Wees niet te gefixeerd op je partner maar denk meer aan je zelf dan komt de rest vanzelf wel.
Vergeet niet als jouw partner je af zou wijzen om wie jij bent, dan is dat geen geschikte partner voor jou! Het klinkt hard maar zo is de realiteit. Weest hier van overtuigt niemand is namelijk perfect!
Veel vrouwen denken ook dat de overgang een keerpunt is en dat je seksdrive hierna weg gaat! Maar dat hoeft niet waar te zijn! Het hoofdstuk overgang laat je tot een heel andere conclusie komen.
Fysieke angst bij een man door te snel klaar komen
Fysieke angst kan bij een man een erectieprobleem of te snel klaarkomen zijn, maar ook als je erg onhandig tijdens de seks bent. Vergeet niet dat je niet moet presteren zoals vele mannen denken. Als je een beetje onzeker bent moet je daar proberen over heen te stappen.
Als je met een partner in bed ligt denk dan vooral niet voortdurend of je het goed doet of dat je hoopt dat je niet te snel klaar komt, juist dan zal het verkeerd gaan. Als je alles over deze problemen wilt lezen kijk dan vooral op de hoofdstukken; Erectie probleem, Te snel klaarkomen en Faalangst. Na het lezen van deze hoofdstukken weet je ook wat je hieraan kunt doen en zal alles veel duidelijker worden.
Fysieke angst bij een vrouw door geslachtsgemeenschap
Fysieke angst bij een vrouw kan zijn dat zij pijn bij de gemeenschap heeft, en dat heeft direct weer invloed op je seksuele plezier en genot. Het is fout om je tegen deze pijn verzetten omdat je je partner niets te kort wilt doen.
Als pijn de overhand heeft tijdens de seks dan moet je hier iets aan gaan doen. Dat kan medisch zijn maar ook met zelfhulp kan je veel oplossen, zie ook hiervoor de hoofdstukken; pijn bij het vrijen, vaginisme, vaginale droogheid of orgasme probleem. Nadat je deze hoofdstukken gelezen hebt weet je wat ze inhouden maar ook wat je eventueel hiertegen kan doen.
Als wij de televisie aan doen dan is het heel normaal dat partners met elkaar over seks praten en daar gaan ze nog erg ver in ook. De praktijk is toch heel anders! We durven niet zo maar over seksspeeltjes en over seksstandjes te praten en zeker niet wat wij als fantasie hebben als het om seks gaat.
Wie doet er nu bijvoorbeeld aan voor en naspel, en wie praat hierover met zijn partner? Onderzoek heeft aangetoond dat zelfs na een huwelijk van 20 jaar men nog steeds niet echt er over praat en zeker geen complimentjes uitdeelt na een vrijpartij.
Weet jij waar jouw partner over fantaseert?
Weet jij precies wat jouw partner lekker vindt en waar hij over fantaseert? Als het antwoord ja is dan ben jij een van de weinige!
Veel vrouwen hebben gewoon de angst om zich zelf helemaal uit te spreken. Omdat je je zelf veroordeelt durf je er met je partner er ook niet over te praten. Natuurlijk is onzekerheid de grootste handicap maar toch moet je die overwinnen. Je kan best tegen je partner zeggen wat jij wel of niet lekker vindt. Naar alle waarschijnlijkheid zal jou partner dit dan ook naar jou toe doen.
Het kan ook zo zijn dat jij niet precies weet wat je eigenlijk wilt omdat je doodgewoon niet weet wat er te koop is op seksueel gebied. Hoe kan je een verlangen krijgen of ontwikkelen als je niet weet wat er seksueel allemaal gaande is. Hoe kan je over seks praten als je niet weet wat er allemaal mogelijk is. Waarschijnlijk ben je daarom op avontuur gegaan op onze site! Wij hopen dat je veel seksuele fantasieën gaat krijgen en die bespreekbaar maakt met je partner. Geloof ons je seks leven zal er op vooruit gaan.
Seksuele fobieën of angsten
Vergeet niet dat er heel wat angsten bestaan waar mensen niet over spreken of durven te spreken, maar ook angsten waar je misschien nog niet van gehoord hebt. Hier zijn er een paar;
- Andorfobie dat is angst voor mannen, Deze angst kan ontstaan zijn door een onaangename of zelfs traumatische ervaring met een man. Er kan zelfs een onderdrukte seksualiteit ten grond slag liggen. Homoseksualiteit is een voorbeeld hiervan. Als deze angst puur van seksuele aard is dan heb je last van erotofobie.
- Erotofobie, is een angst voor een seksuele relatie. Maar uit zich ook als je bijvoorbeeld porno films of sekswinkels ziet of een seksuele toenadering ervaart. Je zal deze situaties gaan vermijden.
- Heterofobie, dan heb je angst voor het andere geslacht. Maar het kan ook irrationele afkeer tegen heteroseksuelen zijn.
- Dishabiliofobie, als je angst hebt om in het bijzijn van iemand je uit te kleden, deze mensen seksen dan ook vaak met de lichten uit! Je durft je ook niet naakt te laten zien aan iemand. Het beperkt zich niet alleen in de slaapkamer maar ook bij de dokter e.d. Deze angst kan voort komen uit het feit dat iemand zijn eigen lichaam niet mooi vindt. Ook seksuele misbruik of verkrachting kan hier de oorzaak van zijn.
- Scopofobie, dit is een angst om bekeken te worden, je vindt het eng en waarschijnlijk heb je ook weinig eigenwaarde en ben je niet tevreden met je eigen lichaam.
- Gymnofobie, als je angst hebt voor naaktheid. Deze angst gaat veel dieper dan een normaal schaamtegevoel wat veel mensen wel kennen. Deze angst kan ontwikkeld zijn in de kinderjaren waarbij de ouders uiterst overdreven hebben gereageerd als je als kind naakt was.
- Genofobie, als je bang bent voor seks of een seksuele relatie. Deze angst kan ontstaan zijn door een traumatische seksuele ervaring
- Malaxofobie, bij deze fobie heb je angst voor het liefdesspel. Het wordt ook sarmassofobie genoemd.
- Philemafobie, dit is een fobie waarbij mensen een angst hebben om te zoenen. Het is eigenlijk een variant van smetvrees. Je bent bang dat je in aanraking komt met bacteriën bij bijvoorbeeld tongzoenen. Dat men dit denkt is eigenlijk niet zo gek. Want als je tien seconden met iemand tongzoent breng je 80 miljoen bacteriën over!
- Virginitifobie, angst voor een verkrachting
- Haptefobie, dit heb je als je angst hebt om aangeraakt te worden. Zelf het idee alleen al om door iemand of een bepaald persoon aangeraakt kunnen worden brengt angst naar voren.
- Lthyphallofobie, als je een stijve penis ziet of er alleen maar aan denkt dan krijg je angst
- Phallofobie, angst voor een penis. Het maakt niet uit of hij in stijve of slappe toestand is.
- Kolpofobie, dan heb je angst voor geslachtsdelen in het algemeen of het nu een penis of een vagina is.
- Luifobie, dan heb je angst om syphillis te krijgen. Veel mensen hebben angst om een SOA te krijgen. Er is maar een remedie gebruik een condoom of beflapje!
- Medomalacufobie, puur angst om je erectie te verliezen. Deze angst komt vaak voor na een erectieprobleem of te veel gebruik van viagra.
Een seksuoloog kan een oplossing zijn
In het algemeen zullen de mensen die hier aan leiden er beslist niet over durven te praten, waarmee ze met hun angst blijven zitten. Toch als je zelf één van deze fobieën hebt dan is het raadzaam hier wat aan te doen. Kan je het zelf niet oplossen probeer dan eens een seksuoloog of een andere instantie waar je met deze problemen heen kan gaan.
Als je met elkaar over seksuele gevoelens praat en je maakt werkelijk alles bespreekbaar dan zal je zien dat je elkaar veel beter zult gaan begrijpen en op elkaar ingespeeld kan raken. Dan is seks gewoon weer lekker!
Bekijk verder ook;