Hoe vaak sex heb jij ?
Hoe vaak sex dat iemand heeft is niet belangrijk. Dit is geen hoofdstuk om er achter te komen hoeveel keer jij sex hebt, nee maar wel over het feit of jij of je partner denkt dat jullie het te vaak of juist te weinig doen.
Hoe vaak sex hebben is normaal.? Veel mensen vragen zich dit wel eens af. En denken dan, hoe vaak iemand anders sex zou hebben. Deze vraag stelt men niet omdat er een bepaalde erotische nieuwsgierig is, maar meer om de aantal keren sex van hunzelf te kunnen meten aan die van andere. Dit komt vaak voort uit enige ontevredenheid hierover. Deze ontevredenheid kan van je zelf of van je partner komen.
Iedereen praat er wel eens over of denk er over na, maar er is maar heel weinig explicite informatie over dit onderwerp te vinden zonder dat het te psychologisch word. Wij hopen met dit hoofdstuk je iets wijzer te maken. En misschien valt hoe vaak sex jij hebt wel mee!
Welke vragen stelt men over hoe vaak sex je hebt ?
Vergeet niet hoe vaak sex jij hebt ook met een bepaalde leeftijd te maken kan hebben. Maar ook in welke situatie je zelf zit. Er is geen vaste norm hoe vaak iemand het "moet" doen om normaal gevonden te worden. Puur als het uit je zelf of je partner komt dan kan je vinden dat je het te veel of juist te weinig doet.
Een aantal vragen die dan gesteld kunnen worden zijn;
- Sex ik te weinig? ( deze vraag stel je als je denkt dat je partner niet tevreden is over het aantal keren sex ) Als je het zelf genoeg zou vinden dan stel je deze vraag niet!
- Wil ik te veel sex? ( als je denkt dat je partner dit niet prettig vindt stel je deze vraag ) Zelf heb je ook je twijfels of je niet te veel aan sex wil doen.
- Krijg ik eigenlijk niet te weinig sex! ( jij vindt dat je te kort komt ) Je sexuele behoeftes zijn dus groter als de aantal keren dat je het doet.
- Vindt mijn partner dat we te weinig aan sex doen ( je voelt je schuldig hierover ) Op één of andere manier doe jij te weinig aan sex.
- Jij bent oversext, je merkt dat je partner dit niet meer trekt.
- Je partner is oversext, je kan de vele keren niet meer aan, het wordt jou gewoon te veel. Voor een man is het wat moeilijker als voor een vrouw.
Onderzoek naar hoe vaak sex mensen hebben
Ja, daar zijn onderzoeken naar geweest! Maar vergis je niet, dat wil beslist niet zeggen dat jullie uit de boot zouden vallen. Zijn jullie beide tevreden met de aantal keren sex wat jullie doen, dan betekend zo`n onderzoek voor jullie helemaal niets! Elk onderzoek zet de cijfers weer in een ander perspectief. Het zijn vaak gemiddelden hoe vaak sex mensen hebben waar je niet veel mee kan.
Wat resultaten uit zo`n onderzoek;
- In Nederland zijn zes op de tien volwassenen tevreden met hun sexleven.
- Maar één op de vijf zijn ontevreden over de kwaliteit van de sex die ze hebben met hun partner. ( dat kan het resultaat van de aantal keren natuurlijk beïnvloeden)
- De frequentie dat men sex heeft zijn er vijf van de tien mannen en vier van de tien vrouwen die vinden dat ze te weinig sex hebben.
- Volgens onderzoek van Durex wereldwijd op de vraag, hoeveel keer sex men heeft in een jaar, lag het gemiddelde op honderd en drie keer per jaar! Terwijl in ons land het gemiddelde op vierennegentig keer per jaar lag.
- Maar drieënzestig procent van de ondervraagde in Nederland deed het één keer per week.
- Twintig procent doet het één keer per maand.
- Drie en twintig procent heeft de laatste half jaar geen sex gehad.
Wat zeggen cijfers over mensen die sex of te weinig sex hebben
Zijn deze cijfers wel correct? Of anders gesteld zijn jullie het hier over eens? Hoe zijn de onderzoeken tot stand gekomen en wie heeft ze gedaan en onder welke soort mensen en welke leeftijd groepen. Als alles op een hoop gegooid word en daar een gemiddelde uit genomen is dan is dat niet representatief voor iedereen.
Het kan zo maar zijn dat jullie norm heel anders is en dat jullie beide hierover tevreden zijn. Niets aan de hand, mooi zo door blijven gaan. Kom je tot de ontdekking dat je bij vergelijking veel minder sex hebt en je gevoel vertel je dit ook, ( want hier knaagt het vaak aan) dan moet je eens gaan kijken of je hier wat aan kan gaan doen.
De frequentie van sex is vaak te wijten aan de leeftijd van beide partners en de leeftijd van de relatie. En wat zeggen cijfers nu eigenlijk, laat je hierdoor beslist niet gek maken! Wat ook belangrijk is om te weten en vooral ook te voelen! Is dat de definitie van sex meer is dan gemeenschap hebben met elkaar.
Sex is een verplicht nummertje geworden
Als je sex bedrijft moet dat voor beide lekker en prettig zijn. Als het eenzijdig is dan is de sex voor beide niet prettig en kan er een ontwrichte relatie ontstaan. Daarom is praten hierover erg belangrijk! En niets doen wat je eigenlijk niet wil!
Verschillende redenen waarom er een verplicht nummertje gedaan wordt;
- Vroeger was het "normaal" om het minstens twee of drie keer per week te doen, dat hoorde eenmaal bij de huwelijkse plicht. Sommige denken hier tegenwoordig ook zo over. En dan kan het al snel een verplicht nummertje worden.
- Bij vrouwen in de overgang kan het soms zo zijn dat sex niet zo belangrijk meer is, maar de partners denken hier vaak anders over en vinden dat nog wel heel belangrijk! Voor de lieve vrede te bewaren worden er veel verplichte nummertjes gedaan. Lees ook het hoofdstuk sex en overgang eens.
Kom je net uit een relatie en je bent diegene nog niet vergeten. Je vindt je partner sexueel niet zo aantrekkelijk meer. Je vindt het een sleur aan het worden. Je vindt de sex veel te kort.
De reden van te weinig sex
Er is bij iedereen een perioden in het leven dat de sex wat minder wordt. Dat kan zijn door medische, psychische of relatie problemen. Sex kan ook een sluitpost zijn in een toch al druk leven waardoor het veel te weinig aandacht krijgt. Maar vergeet niet dat de sex ook minder kan worden omdat je de sex pijn doet of dat je misschien wel ontevreden over je eigen lichaam bent. Het gaat er niet altijd om hoe vaak sex je hebt.
Omdat de lijst erg lang is hebben we ze onderverdeeld in medische / lichamelijke, relatie problemen en andere oorzaken.
Te weinig sex door medische en lichamelijke problemen
- Ook het libido kan verstoort geraakt zijn, lees alles hierover op het hoofdstuk libido probleem.
- Bij mannen kan er ook een erectie of impotentie probleem zijn waardoor de sex minder is geworden. Lees hier alles over op het hoofdstuk erectie en impotentie probleem.
- Maar wat denk je van de peno pauze bij mannen, lees het hoofdstuk van Penopauze bij mannen maar eens door.
- De overgang bij de vrouw, lees hiervoor het hoofdstuk overgang maar een door. En komt tot de ontdekking dat je hier verandering in kan brengen
- Zowel de man of de vrouw kan last hebben van dyspareunie, lees hiervan het hoofdstuk dyspareunie maar eens door.
- De vrouw kan last hebben van vaginale droogheid waardoor ze bang is om sex te hebben, lees het hoofdstuk vaginale droogheid maar eens door. Hier kan je ook de oplossingen lezen.
- De vrouw kan vaginisme hebben waardoor zij ook geen sex meer wil, lees hiervoor het hoofdstuk vaginisme maar eens door.
Te weinig sex door relatie problemen
- Je hebt relatie problemen. Lees hiervoor het hoofdstuk relatie problemen maar eens door hier kan je vele oorzaken lezen. Hoe vaak sex je hebt kan hier echt taan liggen.
- Zonder dat je vernomen hebt is de sleur in je relatie gekomen. Lees het hoofdstuk van Sleur in je relatie maar eens door.
- Ook het hoofdstuk geen sex meer meer geeft ook verschillende problemen aan waardoor de sex minder kan worden.
- Je heb een vermoeden van ontrouw in de relatie, lees het hoofdstukken ontrouw en vreemdgaan maar eens door.
Te weinig sex door andere oorzaken
- Ben je net verlieft dan kan emotionele intimiteit hierbij fysieke lust opwekken, dan doen jullie het gewoon heel vaak samen. Vaak zien we dit na een tijdje wel afnemen en wordt de regelmaat naargelang de relatie voort duurt minder. En daar zit het nu net in! Niet bij iedereen geldt deze regel! Het zou zo maar kunnen zijn dat jij op den duur vindt dat je te weinig sex hebt. Hoe vaak sex je dan nog hebt is dan niet zo relevant.
- Je vindt op den duur je partner niet meer sexueel aantrekkelijk en hierdoor word de sex minder. Dat betekend nog niet dat je je partner niet meer mooi vindt of er niet meer van houd.
- Door omstandigheden waar je zelf geen invloeit op hebt, dat kan geld gebrek zijn ( schulden ) Maar ook na een ontslag e.d.
- Jullie zijn op leeftijd gekomen en de sex gaat niet zoals je zou willen, lees hiervoor het hoofdstuk sex en ouder worden maar een door.
- De sex is minder geworden doordat je onzeker bent geworden over je sexuele geaardheid, lees alles hier over op het hoofdstuk sexuele geaardheid maar eens door.
De reden van te veel sex
- Je zit net in een relatie en sexueel voelen jullie je enorm aangetrokken aan elkaar.
- Het kan zijn dat één van de partners veel naar porno films zit te kijken, en hierna zo opgewonden is dat hij of zij sex wil.
- Jij werkt in een omgeving waar veel verleiding aanwezig is, dan kom je thuis en heb bijna elke dag zin.
- Je partner of jezelf heeft een sex verslaving, lees hierover alles in het hoofdstuk Sex verslaving.
- De mannelijke partner kan aan satyriasis leiden, lees hierover het hoofdstuk satyriasis maar eens door.
- De vrouw kan een nymfomaan zijn, lees hierover alles op het hoofdstuk nymfomanie maar eens door.
Oplossingen voor te weinig sex
Natuurlijk is alles in orden als de frequentie en de kwaliteit van de sex in orden is, hoe vaak sex jullie ook zullen hebben. Als er echt ontevredenheid is probeer eens echt met elkaar hierover te praten en dan ook goed naar elkaar te luisteren en onderzoek de mogelijkheden om dit te verbeteren. Ga zeker niet bij de pakken neer zitten maar denk hierover eens goed na.
Wees wel altijd respectvol naar elkaar toe en geef aan wat je wensen zijn maar ook waar de grenzen liggen. Ga bij elkaar na welke sexuele prikkels de sex zouden kunnen stimuleren. Je kan soms heel verbaast over de antwoorden van elkaar kunnen zijn. Ga sex eens in een breder perspectief zien en onderzoek samen eens welke sexuele handelingen de spanning weer zou kunnen opbouwen.
Sex buiten je partner om
Zowel vrouwen als mannen hebben vaak het schaamrood op hun wangen staan als ze over sex hebben met hun partner, maar dat hoeft helemaal niet. Uit onderzoek is gebleken dat zowel mannen als vrouwen niet helemaal monogaam ingesteld zijn. Beide denken vaak aan sex met iemand anders dan hun eigen partner. Het is ook gebleken dat vrouwen sneller verveeld zijn in de sexualiteit met hun partner als mannen.
Als je beide hierover een goed constructief gesprek hebt en je vindt beide het belangrijk dat de sexuele prikkels terug moeten komen dan zou je de sexuele sleur kunnen doorbreken met sex buiten de eigen relatie. Maar dat kan vele vormen hebben! Lees hier over maar eens het hoofdstuk partnerruil, swingen en trio maar een door.
Doorbreekt beide het taboe en laat de sexuele lust over je heen komen. En kijk maar eens na een tijdje hoe vaak sex jullie dan zullen hebben.
Wat belangrijk is dat jullie beide hierover eens zijn en allebei hiervan genieten, let maar op de sex tussen jullie beide wordt dat ook weer beter. Alleen maar om er over te praten.
Praten over sex helpt
Praten over seks helpt echt want ben je ontevreden over hoe vaak sex of te wel de frequentie van de sex is, dan helpt praten hierover zeer zeker! Natuurlijk bepaald ieder hierin zijn eigen norm. Maar om tevreden te zijn over de kwaliteit en de kwantiteit van je sexueel contact dan moet je er beide aan werken.
Heb je angst om over een sex probleem te praten? Dan raden we je aan om het hoofdstuk angst om over sex probleem te praten eens door te lezen.
Als de kwaliteit van de sex niet naar behoren is, dat bepaalt na een tijdje automatisch de kwantiteit. Hoe vaak sex jullie dan zullen hebben is dan al aardig gedaald. Hierover moet je met je partner praten. Een idee kan zijn om over je sexuele verlangen te praten, je zal er achter komen dat je partner hiervan vaak geen weet van heeft. Het komt veel voor dat de partner niet precies weet wat een ander nodig heeft op sexueel gebied of hoe het ervaren wordt.
Voel jij je schuldig omdat je bijvoorbeeld het maar een keer per maand doet of vraag je jezelf af waarom je het vier keer per week doet? Dan kan je met praten veel bereiken. Durft wel open te zijn naar elkaar want anders is het te moeilijk te begrijpen voor je partner.
Het is wetenschappelijk bewezen dat experimenteren met sex er zorg voor draagt dat de zin in sex weer het oude wordt. Maar ook krijg je vaak dan betere sex. Ga niet gelijk met het Kamasutra boek in de aanslag experimenteren, want dat werkt niet zo. Iets nieuws uit proberen wel!
Slot woord bij te weinig sex
Het belangrijkste wat je moet leren is dat sex noot een verplicht nummertje is en dat je je altijd moet laten leiden door je eigen verlangens.Vergelijkingen maken met andere mensen heeft vaak weinig zin of juist totaal geen zin. Voel jij dat je te weinig sex hebt kijk dan niet naar andere maar meer naar je zelf en de situatie waarin je zit. En probeer het op te lossen!
Wellicht ook interessant voor jou;
- E- books, vragen over sex en oplossingen
- Partnerruil en swingers club
- Sex medicijnen voor een beter sex leven