Een druiper wordt ook wel Gonorroe genoemd. Het is een veel voorkomende geslachtsziekte, die zowel bij vrouwen als mannen voor komt. Het vaakst komt hij voor bij homomannen. Tussen de twee dagen en twee weken kan de verschijnselen van besmetting zich openbaren. Denk dat jij besmet bent? test dan jezelf op een SOA.
Gonorroe bij vrouwen
Vrouwen hebben er weinig last van, op wat meer afscheiding als normaal uit de vagina na dan. Toch kunnen ze een groene, vaak onaangenaam ruikende vaginale afscheiding krijgen. Het kan ook bij het plassen een branderig gevoel geven. Bij de ergste gevallen kan de infectie naar de eileiders uitbreiden, waardoor deze dicht komen te zitten. Dit geeft een verhoogde kans op buitenbaarmoederlijke zwangerschap en onvruchtbaarheid.
Wat zijn de klachten bij vrouwen;
- Vrouwen kunnen wat meer vaginale afscheiding krijgen die pus achtig is en erg stinkt.
- Je bent niet ongesteld en je verlies toch bloed.
- Bij het plassen last hebben van jeuk of irritaties.
- Een pus achtige slijmerige afscheiding bij de ontlasting.
- Keelontsteking of klieren die opgezet zijn in de hals.
Gonorroe bij mannen
Maar mannen hebben er meer last van. Binnen enkele dagen tot twee weken na besmetting openbaar zicht de ziekte al. Symptomen zijn, pijn bij het plassen maar ook een waterige of geel groene pus of een slijmerige, doorzichtige afscheiding uit de plasbuis van de penis kan druppelen. Ook de bijbal en de prostaat kan ontstoken raken.
Hij komt het vaakst voor bij mannen die seks hebben met andere mannen.
Wat zijn de klachten bij mannen;
- De bekende druiper, veel groen/geel achtige pus achtige afscheiding uit de plasbuis.
- Irritatie of zelfs pijn bij het plassen.
- Jeuk en irritatie ronde anus.
- Bij ontlasting een pus achtige slijmerige afscheiding.
- Opgezette klieren in de hals of keelontsteking.
Wat is Gonorroe
Gonorroe is een bacterie die je krijgt van iemand die al gonorroe heeft. Deze bacterie besmet de slijmvliezen van de penis, anus, vagina, ogen en de keel. Dit is een zeer besmettelijke ziekte, maar gelukkig wel goed te behandelen.
Behandeling van Gonorroe
Het kan net zoals chlamydia goed met medicijnen behandeld worden. Behandeling van gonorroe bestaat meestal uit een eenmalige antibioticakuur, na een week moet je dan op controleren komen, als je genezen bent dan is het besmettingsgevaar ook voorbij.
Bekijk verder ook;